DBTMOMVcover2DET BEDSTE TIL MIG OG MINE VENNER

Et lig hænger under Ballongyngen i et snedækket Tivoli en nat fem dage før jul. Stukket ihjel, spændt fast til bunden af gondolen. Den dræbte er Tivolis personalechef, Hanne Leth-Jeppesen og ikke ligefrem elsket af sine kolleger. Opklaringsarbejdet kompliceres, da hustruen til en af de mistænkte udsættes for drabsforsøg på Christiania. Imens er hendes familie ved at falde fra hinanden, men en dyster hemmelighed hviler over familien, og ingen ønsker at tale med politiet. Politiassistent Lars Winkler må navigere i en dunkel labyrint af modstridende interesser og fortrængt fortid. For drabet i den mennesketomme eventyrhave – der snart følges af flere – har tråde tilbage til en Gasolin’-koncert i Tivoli i midten af 1970’erne, et kollektiv på Østerbro samt en makaber drabssag på Christiania i 2007

DET BEDSTE TIL MIG OG MINE VENNER er fjerde bog i den anmelderroste og internationalt anerkendte serie om politiassistent Lars Winkler – enspænder, far, tidligere punker – og en af Københavns bedste efterforskere.

 
- FEMINA6 stjerner

5stjerner“… dette flot komponerede plot om Christiania, Tivoli og det tilsyneladende postkort-pussenussede lille eventyrland Danmark. Bag facaden lurer råddenskaben, og selv om det serveres realistisk, råt og rystende, er det også underholdende …” og videre: “Melander skriver rasende godt.” – BERLINGSKE

4stjerner“Melanders effektive opus 4.” – JYLLANDS POSTEN

 

koeb-bogen-knap

 

 

 

portræt

Foto: Stine Heilmann

 


dbv-cover

dbv-titel

 

En bombe eksploderer i et baghus på Nørebro i København. På gerningsstedet finder politiassistent Lars Winkler det maltrakterede lig af Thorbjørn Lehbæk, journalist ved den venstreorienterede netavis Modkraft.

Synet af den afdøde slår benene væk under Lars, for Thorbjørn og han var engang nære venner. Er Thorbjørn offer for et attentat? Eller var han i virkeligheden i færd med at fremstille en bombe rettet mod det nært forestående EU-topmøde?

Overbevist om Thorbjørns uskyld kommer Lars på sporet af en terrorcelle, og truslen om flere bombesprænginger viser sig at være overhængende. Samtidig hvirvler efterforskningen op i de to venners fælles fortid i 80’ernes punk- og BZ-miljø. Ikke alt fra dengang tåler dagens lys. Og ikke alt er tilgivet

 

DE BERUSEDES VEJ er tredje bog i den anmelderroste og internationalt anerkendte serie om politiassistent Lars Winkler – københavner med stort K, enspænder, indehaver af en imponerende pladesamling og en ramponeret lejlighed ved Nørrebro Station.    

5stjernerNORDJYSKE STIFTSTIDENDE

“Melander skriver fremragende, nogle steder decideret poetisk, pågående, pompøst og med et godt skud intellektuelle og musikalske vitaminer.” – BERLINGSKE

“Han er eminent til at fange stemninger, og tit er hans tekst lige så detaljerig og fantasifuld som et papirklip af H.C. Andersen.” –WEEKENDAVISEN

Læs uddrag af bogen her

koeb-bogen-knap

 

 

 

 

dbv-portraet

Foto: Isak Hoffmeyer

Serafine

1999 En lille dreng åbner døren til det værelse, han deler med sin 14-årige storesøster på flygtningecentret Margretheholm. På sengen med det krøllede tæppe ligger søsteren død, med en saks stikkende op fra et sår i halsen. Oven på hende ligger en mand.

2013 Københavns overborgmester bliver fundet myrdet i sin herskabslejlighed. På gerningsstedet finder man en ung kvinde af udenlandsk oprindelse, tilsyneladende prostitueret. Hun er i choktilstand og nægter at opgive andet end sit navn – Serafine.

Politiassistent Lars Winkler er på den delikate sag, som kompliceres yderligere af, at den myrdedes mor, partiformand for De Radikale og landets økonomiminister, blander sig i efterforskningen – godt hjulpet af sin PET-agent, som også er Lars’ ærkefjende. Da Lars begynder at grave i overborgmesterens fortid, er der dunkle huller. Langsomt afdækkes en historie om en ung, idealistisk mand, der kun havde ét ønske: at gøre sig fri af sin familie og leve sit eget liv. Serafine er en krimi fra Københavns gader om mord og magtmisbrug. Det er anden bog i serien om politiassistent Lars Winkler af Danmarks nye internationale krimiforfatter, Jakob Melander.

Serafine udkom den 2.5.2014

  Læs uddrag af bogen her …

 

 

 

 

 

  Foto: Isak Hoffmeyer

FEMINA  6 stjerner

 “En fantastisk og fanden-i-voldsk finale, du med garanti ikke havde set komme … Glæd dig til et par nætter uden megen søvn.” NORDJYSKE STIFTSTIDENDE

“Storbystrømer med sprogligt vingefang … Serafine er en ambitiøs krimi, der lykkes med langt det meste.” POLITIKEN

“Med Serafine slår Melander fast, at han er et af de nye store navne på den danske krimiscene.” BERLINGSKE

EKSTRA BLADET

oejesten-cover     Øjesten er en krimi fra Københavns gader om familie og ondskab – og en fortælling om, hvordan en morder bliver til. Under besættelsen plejer en ung pige en engelsk pilots sår i en skjult kælder. Hun forelsker sig, men forholdet får fatale konsekvenser, der kommer til at række helt op i nutiden. Her ryster en makaber mordsag København. På Amager Fælled finder man en myrdet kvinde. Liget er præserveret, og hendes øjne fjernet med kirurgisk præcision. I en villa i den mere mondæne del af byen holder en mand et sælsomt middagsselskab. igen og igen. Politiassistent Lars Winkler skal lede efterforskningen af “Ole Lukøje-sagen”, som pressen døber den. Det er ikke hans eneste udfordring: Hans kone har forladt ham, datteren Maria er i oprør, og fjender i afdelingen vogter på ham. Lars’ fortid, som længe har været en offentlig hemmelighed i politiet, er ved at indhente ham.

Øjesten er første bind i serien om Lars Winkler: enspænder, far, tidligere punk – og en af Københavns mest dedikerede efterforskere.

Øjesten udkom den 25.1.2013

Læs uddrag af bogen her …koeb-bogen-knap


Foto: Robin Skjoldborg

FEMINA  6 stjerner

“Cool københavnerkrimi … En sand fornøjelse at læse … velkomponeret og godt gammeldags uhyggelig.” BERLINGSKE

DAGBLADENES BUREAU

EKSTRA BLADET

“Uforbeholden ros til sprog, puls og tempo.” JYLLANDS POSTEN

“Brilliant debut.”  SUGARPULP MAGAZINE, Italien

“Impressive …  a writer of real distinction …  this is a striking crime debut.”  Crimetime.co.uk


INTERNATIONALE VERSIONER