“Jakob Melander skriver med et fint gehør for både de personlige og samfundsmæssige problemstillinger.”
– DAGBLADENES BUREAU

“Selvom Askehave ikke er en bloddryppende krimi, er der ikke sparet på chokeffekter og twists, der overrasker gang på gang, i bedste “Melanderstil …
Glæder mig rigtig meget til at læse anden sæson af “Askehave” – der bestemt lagt op til at det ikke bliver en kedelig omgang.”
– BOGFIDUSEN

-FINDALS KRIMISIDE

ASKEHAVE: FORBANDET BLOD

(2019)

Et uhyggeligt spændende thrillerdrama om de skrøbelige bånd, der binder os sammen, og en historie om familiehemmeligheder, bedrag og kærlighed, der trodser alt.

27 årige Malin Askehave er forsanger i det internationalt kendte r’n’b band Gaia 5 og dybt engageret i kampen for at redde klimaet. Hun er samtidig yngste arving til Danmarks næststørste shippingvirksomhed, Askehave Shipping, med interesser over hele verden og værdifulde olieboringer i Nordsøen. Sammen med sin storebror, Robert, brød Malin for otte år siden med familien. Siden har hun brugt den platform, Gaia 5 har givet hende, til at bekæmpe og gøre opmærksom på de ødelæggelser, virksomheder som Askehave Shipping forøver på kloden.

Men Malin er også mor til den seks måneder gamle Balder, og efter hans fødsel er hun begyndt at se sit forhold til familien i et nyt lys. En voldsom begivenhed til hendes fars 60års dag, netop som hun og Robert skal gense familien for første gang, vender op og ned på Malins liv. Hun står nu overfor et umuligt valg mellem klimakampen og familievirksomheden, og Malin må sande, at alle valg har konsekvenser.

Forbandet blod er første bog i Jakob Melanders medrivende Ashehave-trilogi, oprindeligt skrevet til streaming på Mofibo.

Tegningerne til højre er af Palle Schimdt

 

“Jakob Melander formår at fastholde spændingen i lang tid, og derefter falder handlingen lidt til ro, eller også sker der det modsatte, handlingen slår lige en twist og læseren bliver sendt ud på endnu en følelsesmæssig rutsjetur. Denne disciplin er Melander rigtig god til at jonglere med. (…) Læseren sidder med hjertet oppe i halsen, for hold da op for en cliffhanger der bliver smidt til sidst. Det bliver rigtig svært at vente med at få sæson 3 …
-BOGFIDUSEN

ASKEHAVE II: ET HUS FOR DE DØDE
(2020)

ET HUS FOR DE DØDE er anden sæson i Jakob Melanders uhyggeligt spændende thrillerdrama ASKEHAVE, som udspiller sig i og omkring en stenrig shippingfamilie.

Arvingen Malin Askehave er indtrådt som administrerende direktør i familiefirmaet med en ambition om at videreføre farens strategi om grøn omstilling. Visheden om firmaets blodige fortid, og hvad hendes farfar var villig til at gøre for penge, fylder hende med afsky og tvivl: Skal hun vaske virksomhedens snavsede undertøj i fuld offentlighed, eller bruge sin viden til at redde Askehave Shippings fremtid og sjæl?

Efter de mange dødsfald har Malin kun sin følelseskolde mor, sin utro kæreste Casper og deres lille søn Balder tilbage. Sin bror Robert kan hun ikke læne sig op ad: Han befinder sig i en mediestorm på grund af hans seksuelle chikane af kvindelige ansatte. Og det hele er kun lige begyndt. Der er stærke kræfter, der er klar til ekstreme midler for at få magten.

Sæson II er nu tilgængelig på streamingtjenesten Mofibo som enten lyd- eller Ebog. En trykt udgave er under forberedelse og ventes ude i forsommeren 2020

Tegningerne til højre er af Palle Schimdt

TREDJE OG SIDSTE SÆSON AF ASKEHAVE-SERIEN ER UNDER FORBEREDELSE OG VENTES AT VÆRE UDE PÅ MOFIBO FØR SOMMERFERIEN 2020